Mijn naam is Ida Schreurs-Heerink en sinds 1997 woon ik in het hartje van “de glimlach van Twente” het mooie Oldenzaal. In de jaren 80 ben ik naast mijn zelfstandig ondernemersschap op zoek gegaan naar een inspirerende, creatieve en ontspannende hobby. Zo heb ik het schilderen ontdekt.

Ik ben in die tijd begonnen met aquarelleren en nadat ik deze techniek naar mijn idee voldoende beheerste, was het tijd voor nieuw materiaal.

Zodoende ben ik op acrylverf gekomen. Er ging een wereld voor mij open, omdat acrylverf op zoveel manieren toepasbaar is. Die eigenschap past goed bij mijn creativiteit.

Daarnaast ben ik me gaan bekwamen op de techniek van het schilderen met olieverf. Voornamelijk ben ik autodidact, maar in de loop der jaren heb ik vele cursussen en workshops gevolgd bij verschillende kunstenaars. In 1997 heb ik mijn kapsalon verkocht en daardoor heb ik tijd gekregen om naast vrijwilligerswerk mij veel bezig te kunnen houden met het schilderen.

Vanaf april 2010 heb ik een eigen atelier in het SWOK gebouw aan de Jacob Catstraat 2 te Oldenzaal. Deze locatie geeft mij de mogelijkheid om de passie voor het schilderen met anderen te delen. Mede daardoor ben ik begonnen met het geven van cursussen en workshops.