Schilderen heeft sinds de jaren 80 een steeds grotere rol in mijn leven ingenomen. Naast mijn drukke werkzaamheden als eigenaresse van een kapsalon in Denekamp, was ik op zoek naar een ontspannende creatieve bezigheid.

Nadat ik eind 90er jaren mijn kapsalon had verkocht kreeg ik meer tijd om me verder te ontwikkelen in de verschillende schildertechnieken. Al snel kwam na de aquarelverf er een nieuwe uitdaging bij en wel het schilderen met acrylverf. Deze techniek past erg goed bij mijn creativiteit, daar ik graag experimenteer. Ik heb daardoor niet echt een vaste stijl, want tijdens mijn werkproces geef ik mijn creativiteit alle ruimte. Het meeste heb ik mezelf aangeleerd, maar af en toe volg ik een workshop of korte cursus bij een kunstenaar.

De laatste jaren is daar voor mij nog een techniek bijgekomen namelijk schilderen met olieverf.

Olieverf is een hele andere techniek en dat is dan ook gelijk weer een nieuwe uitdaging voor mij. Anderhalf jaar geleden ben ik gestart met het volgen van een opleiding, daar ik het belangrijk vind om mezelf te blijven ontwikkelen.

Sinds 2010 heb ik een eigen atelier in Oldenzaal, waar ik middels workshops en cursussen mensen kennis laat maken met de verschillende schildertechnieken. Mijn cursisten ervaren dit als een leerzame, gezellige en ontspannen bezigheid.

Het inspireren van mensen is helemaal mijn ding, in combinatie met verf en penselen ben ik helemaal in mijn element.